MAGYAR MX-5 KLUB Egyesület hivatalos oldala

Az MX-5 Klub 2004-ben alakult egy pár lelkes Miata tulajdonos kezdeményezésére. A Klub nem hivatalos formában működött egészen 2017-ig, amikor is a típus kedvelői között igény merült fel arra, hogy létrehozzanak egy olyan formát, amely a korábbiaknál szervezettebb keretet ad a működéshez.

Így jött létre 2017 nyarán a MAGYAR MX-5 KLUB Egyesület.

Az Egyesület Alapszabályban deklarált célja a Mazda MX-5 típusú személygépkocsik tulajdonosainak, használóinak összefogása, színvonalas tájékoztatása, érdekvédelme, érdekképviselete, számukra színvonalas összejövetelek, rendezvények szervezése, közösségépítő egyéb tevékenységek megvalósítása. Az Egyesület tevékenységét mindenkor úgy végzi, hogy e tevékenység az MX-5 típus presztízsével összhangban történjen a típus további magyarországi népszerűsítése érdekében.

Az Egyesület tevékenysége:

Évente legalább 4 találkozót szervezünk. Tavasszal a Szezonnyitóval indítjuk az évet, majd minden évben, általában nyáron vagy szeptember elején szervezünk egy Nagytalálkozót, majd az ősz közepén, az időjárás függvényében zárjuk a roadsterezést a Szezonzárón.
Az év utolsó napján minden évben gurulunk egyet az Évadzárón, ha rossz idő van, akkor Budapest belvárosában, ha megfelelő az időjárás, akkor pedig a környező hegyekben.

Rendszeres találkozók, rendezvények szervezésével célunk, hogy az MX-5 barátok a gyártmány alaposabb technikai megismerésén túlmenően egymással is mélyebb kapcsolatokat alakíthatnak ki a közös érdeklődési kör alapján.

Az Egyesület üzemelteti a www.miataklub.hu (www.miata.hu) honlapot, valamint számos Facebook oldalt is.

Elnökségi tagok:

 • Mészáros Tamás elnök
 • Beinschrodt Bertold elnökségi tag
 • Mészáros Máté elnökségi tag
 • Simon Tamás tiszteletbeli elnök

Küldj nekünk üzenetet

  ©2024 Magyar MX-5 Klub - © Minden jog fenntartva!

  KAPCSOLAT

  Küldés folyamatban

  Bejelentkezés

  vagy    

  Forgot your details?

  Create Account