Akkor jöjjön az ígért beszámoló az SMX Grand Tour 2021-ről.

Ez volt az első öt napos nagy SMX túra.
1. Az első nap reggelén Szombathelyen találkoztunk, onnan indultunk a Zell am See melletti Piesendorf-ban lévő szállásunk felé.
Az eredeti terv szerint nem mentünk volna autópályán, de a nap második felére akkora eső kapott el minket, hogy a mellékutakon található vízátfolyások miatt, inkább felmentünk a pályára. Gyorsabban ott sem tudtunk haladni, de legalább biztonságosabb volt.
Még az eső előtt szuper kis kanyargós hegyes-dombos mellékutakon haladtunk. A forgalom nagyon kicsi volt, szinte alig találkoztunk autóval.

Az első nap útvonal terve: https://goo.gl/maps/BaZ9zKz8kdx3swE39

2. Mi mással lehet kezdeni a túra második napján, mint a szállás ablakából/teraszáról látható Grossglockner meghódítása? Így már előző nap, óránként néztük az időjárást, hogy lesz-e lehetőségünk eső nélkül felmenni a hegyre. Reggeltől délután kettőig volt egy időablak, amikor nem esett, így reggeli után mehetett a csúcstámadás. A program szerint átmentünk volna Lienz-be is, de a társaság a hegyen inkább oda-vissza autózott. A napi útvonalban szerepelt a Weissee meglátogatása is de idő hiányában erre már nem került sor.

A második nap útvonal terve: https://goo.gl/maps/C5ufgNsPuX7BQPhg7

3. A harmadik napon egy kiváló császármorzsáért autóztunk pár száz kilométert. Na de milyen utakon!! Először kis hegyi utakon közelítettük meg a Gerlos Pass-t, majd leereszkedtünk a hegyről, hogy a következőre ismét felmehessünk. Az út végén felmentünk a Zillertal Strasse-n aminek a végén csodálatos gát várt minket. Itt egy kis sétával felmentünk a Dominikushütte-be ahol a világ – talán – legjobb császármorzsáját készítik. Ha arra jártok, mindenképp menjetek fel, kostóljátok meg.
A visszafele úton a Gerlos Pass-on fizetőkapun áthaladva egy kiváló kanyargós úton tudtunk csapatni. Majd megálltunk a csapattal Európa legnagyobb vizesésére ránéző parkolóban, ahol egy közös képpel búcsúzunk a Gerlos Pass-tól. 
A napi útvonalban szerepelt a Weissee meglátogatása is de idő hiányában erre megint nem került sor 🙂

A harmadik nap útvonal terve: https://goo.gl/maps/epKfcRP8n7wUhb6H7

4. A negyedik napon a jobb egy részére szerveztük a programot. Hallstatt-ba ment a csapat. A város turistákkal való ellátottságáról talán mindent elmond, hogy mire délelőtt odaértünk a negyedik (legtávolabbi) parkoló majdnem utolsó helyeit foglaltuk el. De az biztos, hogy van bőven látni való ebben a kis ékszerdobozban. Az út odafele is kellemes volt, viszont visszafelé tettünk bele egy kis csavart, Maria Alm felé kerültünk. Így kaptunk még jó sok kanyart 🙂

A negyedik nap útvonal terve: https://goo.gl/maps/GrT5AybrP3n2ZNbm8

5. Az ötödik nap a haza utazásé volt, de hogy ez se legyen olyan egyhangú, a szállás elhagyása után irányba vettük a Nockalmstraße-t, ami olyan mint a Großglockner, csak nem olyan monumentális hegyek veszik körbe és kevésbé felkapott hely. Itt 52 hajtűkanyar várt ránk és megannyi kisebb. Ahogy a korábbi megosztásokban láthattátok az idő itt nem volt velünk kegyes. Hatalmas szél és 6 fok volt fent a hegyen. Az SMX Grand Tour 2021 a Nockalmstraße egyik parkolójában ért véget. Onnantól mindenki a saját preferenciájának megfelelő úton juthatott haza, de amíg az autópályát elértük addig is volt bőven kanyar, emelkedő (23%-os!), lejtő és minden ami egy Miata-nak élvezet.
Az SMX Team-nek a haza vezető út alig több, mint 11 órába telt, ami egy kicsit megterhelő volt, főleg az utolsó 5-6 óra pályázás.

Az ötödik nap útvonal terve: https://goo.gl/maps/pyySZQ9c1u7MpFAC6

A túra alatt megtettünk közel 2100 kilométert, gyönyörű helyeken jártunk, kiváló ételeket ettünk és letudtunk három High Alpine Road-ot is. (De azért maradt még jövőre is)

.
Az útvonal terveket használjátok bátran, ha pedig bármilyen kérdésetek lenne, keressetek nyugodtan.

©2024 Magyar MX-5 Klub - © Minden jog fenntartva!

KAPCSOLAT

Küldés folyamatban

Bejelentkezés

vagy    

Forgot your details?

Create Account