3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #14177
  Plazmavago
  Felhasználó

  Egyszer csak azt vettem észre, hogy kb. 70 fölött rettenetesen elkezdett rázkódni az egész autó. Ami azért is fura, mert kínosan ügyelek rá, hogy kikerüljem az úthibákat. Na mindegy, olyan helyzet is van, hogy nem is lehet kikerülni, meg az is lehet, hogy a sok kicsi ütéstől kicsit deformálódtak a felnik, jó esetben csak egy centír kell, nézzük meg.

  Levettem a kerekeket az autóról, elvittem őket a gumishoz. Kimondottan jó hírben áll, bőven nem a legolcsóbb, ezért is volt furcsa, mikor szól a csávó, hogy ütnek mint az állat, de azért akkor kicentírozzuk őket, jó? Nem jó, sose lesznek így jók, ombre. Szeretnéd, hogy görgőzzük őket? Persze. A „jó pénzért bármit” kijelentésre már éreztem, hogy ez nem a mi napunk lesz…

  Feltették a gépre, a felniket ilyenkor meg kell kell melegíteni, nekiszegeznek egy disznópörzsölőt. Hát a három éve, a kertben ráfújt lakk nem kötött barátságot a pörzsölővel, összeugrott egyből, marha ronda lett. Nyeltem egyet, majd valahogy megoldom, sebaj, görgőzzük ki, legalább ne üssenek. Elkezdik nyomkodni, még egy kicsit, már majdnem jó, jó kemény felnik ezek, még egy kicsit, mindjárt tökéletes, látod profik vagyunk. Marha nagy reccsenés. Mondom eltört? Hát el. Akkor itt kéne hagyni, meghegesztetjük. Megegyeztem velük, hogy mivel úgyis szar a lakk, hegesszék meg, elviszem szintereztetni, aztán majd össze lesz rakva. Két hétig hegesztették, de jó lett.

  Utána jött a porfestés, 3 hétig tartott, de nagyon szépek lettek, kiváló munkát végzett a porfestő. Egy picit világosabb színt választottam, mint az előző körben, mert kicsit úgy néztek ki, mintha az autó színét akartam volna velük eltalálni, csak nem sikerült volna. Szerintem ez jobban áll neki, és a szinter tartósabb is. Annyi, hogy a kupakok így maradtak sötétebbek, nem is zavaróak, de lehet, színre fújom majd azokat is.

   

  #14031
  Plazmavago
  Felhasználó

  Régóta terveztem a motortartó bakok cseréjét, ez is eljött most.

  Az alkatrész az arab haverjaimtól, a PartSouqról való, náluk volt a legjobb áron – lassan kaphatnék már valami szponzorációt tőlük :D.

   

  Volt egy szabad estém, nekiestem. A szerelésben annyi a pláne, hogy a bal oldalon „nincs nagy hely”… Donut Media Zach meg még páran a Youtube-on kiszedték valahogy, nekem nem akart kiférni, bárhogy forgattam, meg még emeltem a motoron. Úgyhogy a helyén szedtem szét a motor melletti kis térben, de így már kijött, ugyanott raktam össze az új darabjait.

  A jobb oldal sétagalopp. 🙂

   

  A bal oldalira azt is mondhatnánk, hogy elvesztette motortartóbak-jellegét:

  És ez főleg úgy a vicces, hogy (elvileg) sose volt igazán bántva a kocsi.

   

  A jobb oldali is kezdett már repedezni:

  Ezek mentek a helyükre:

   

  Régi-új:

   

  Csak egy gyors próbakört mentem vele, de annyi már lejött, hogy ezerszer finomabb az autó, gázadásra nem libben be a kaszni.

  #14030
  Plazmavago
  Felhasználó

  Üdv újra!

  Akkor az új fórumon folyt köv. 🙂

   

  Az első 4 év történéseiért katt ide.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

©2023 Magyar MX-5 Klub - © Minden jog fenntartva!

KAPCSOLAT

Küldés folyamatban

Bejelentkezés

vagy    

Forgot your details?

Create Account